Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "Lustpunkten" by Åsa Moberg # eBook PDF Kindle ePub Free

Lustpunkten

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Lustpunkten
  • Author : Åsa Moberg
  • Release Date : January 21, 2019
  • Genre: Reference,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 576 KB

Description

"Lustpunkten Àr den punkt i hjÀrnan som lÀrandet mÄste nÄ om inlÀrningen ska ta fart. NÄr man lustpunkten gÄr det helt enkelt inte att lÄta bli att lÀra sig nya saker."
Att man kan lĂ€ra sig saker pĂ„ egen hand, av ren lust, bara för att det Ă€r roligt, Ă€r den bĂ€rande idĂ©n i Åsa Mobergs bok om inlĂ€rning och utbildning.
Med sig sjÀlv som exempel diskuterar hon vÄr övertro pÄ skola, utbildning och formell kompetens. Hon gav upp mitt i gymnasiet nÀr kampen mot latinet blev henne övermÀktig. Hon började sitt yrkesliv som modepraktikant nÀr hon var nitton och som tjugoÄring blev hon kolumnist pÄ Aftonbladet. Utbildning blev det inte tid för, men en hel del tycker hon sig ÀndÄ ha lÀrt sig.
Metoden har varit öppenhet för all kunskap som forsar fram överallt – livet igenom. Allt omkring oss, allt vi ser, hör, lĂ€ser och upplever Ă€r en kĂ€lla till kunskap. Det Ă€r faktiskt svĂ„rare att lĂ„ta bli att lĂ€ra sig saker Ă€n att lĂ€ra sig. Samtidigt Ă€r ett stort hinder för mĂ€nniskors förmĂ„ga att lĂ€ra sig alla de beskĂ€ftiga pedagoger, politiker och experter som framstĂ€ller kunskap som nĂ„got svĂ„rt, dyrt och trĂ„kigt.
PÄ ett personligt sÀtt ger författaren exempel ur sitt eget och andras liv. Hon berÀttar sjÀlvutlÀmnande och polemiskt om hur hennes egen karriÀr som journalist, översÀttare och författare har vÀxt fram ur erfarenheter, i möten med mÀnniskor och, inte minst, ur en aldrig sinande nyfikenhet.
NÄgra av kapitelrubrikerna ger en antydan om spÀnnvidden i boken: Brist pÄ kunskap kan vara en tillgÄng, Att förstÄ Àr inte nödvÀndigt, Radion som kunskapskÀlla, Att iaktta sin omgivning och ifrÄgasÀtta allt, Tidningar för sprÄk och samhÀllskunskap, Om nationalekonomi och experters tillkortakommanden.
Lustpunkten innehÄller mÄnga utmanande och tankevÀckande resonemang, men Àr inte primÀrt avsedd som ett inlÀgg i den dagspolitiska skoldebatten. Den Àr snarare ett mÄngfasetterat och underhÄllande ifrÄgasÀttande av tidens tro pÄ formell utbildning som lösningen pÄ alla samhÀllsproblem.


Ebook Download "Lustpunkten" PDF ePub Kindle